NSG 2017

Sergei Prokofiev – Andante Op. 50a
Tan Dun – Concert voor pipa en strijkorkest (Nederlandse première)
Carl Ruggles – Portals
Toru Takemitsu – Requiem
David Diamond – Rounds

o.l.v. Gijs Kramers – dirigent
m.m.v. Lingling Yu – pipa

In de zomer van 2017 speelde het NSG onder leiding van de ervaren dirigent en altviolist Gijs Kramers een avontuurlijk en eigentijds programma in samenwerking met soliste Lingling Yu, die de pipa bespeelt. Met het thema Wereldcyclus – Oost ontmoet west probeerde het NSG een actueel onderwerp op een originele manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het programma ging over cycli: de (voormalige) grootmachten uit het verre Oosten tegenover grootmacht Amerika. De stukken gingen over de veranderende verhoudingen, met name in cultureel opzicht.

Van 20 t/m 29 juli verbleef het orkest traditiegetrouw in het Groningse Westernieland om intensief te repeteren aan dit uitdagende programma. Daarna heeft het NSG drie concerten gegeven: op 27 juli in Amsterdam, op 28 juli in Nijmegen en op 29 juli in Utrecht.

Draagt u het NSG een warm hart toe en wilt u ons financieel ondersteunen als vriend of als sponsor? Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de concerten van het NSG? Like ons op facebook of vul direct het vriendenformulier in.

 

NSG 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Copy of logoelise

logo FC FvVF

vsbfonds-pay-off-web

Logo Arc Verona 2[2]