Meespelen?

Wil jij je muzikale grenzen verleggen? Bespeel je een strijkinstrument en heb je zin om een uitdagend, avontuurlijk en eigentijds programma in te studeren? Kom meespelen met het Nederlands Strijkersgilde!

Nu al helemaal zin om mee te spelen met het project van het NSG in 2024? Je kan je aanmelden voor de audities voor NSG 2024 door hier te klikken! Wil je meer weten over hoe de auditie gaat, lees dan hier nog even verder.

Houdt deze site en facebook in de gaten voor de aankondiging van de audities.

Hoe werkt de auditie?

Het NSG is een projectorkest. Dit betekent dat het orkest elk jaar opnieuw wordt samengesteld. Hiertoe worden voorafgaand aan elk project audities afgenomen. Deze audities zijn toegankelijk voor iedereen die een strijkinstrument bespeelt. De auditiecommissie bestaat uit de dirigent, de orkestchef en een ander bestuurslid. Bij een auditie neem je een video op waarbij je de verplichte auditiefragmenten en een zelf te kiezen voordrachtstuk speelt.

Wanneer iemand, op basis van zijn of haar auditie, eenmaal is toegelaten tot een NSG-project, geldt deelname aan het project als proefperiode. Indien deze proefperiode geslaagd wordt bevonden, hoeft er in principe niet nogmaals geauditeerd te worden voor volgende projecten, tenzij het bestuur anders besluit, en mits deelname aan dit project binnen twee jaar na de proefperiode volgt.