Meespelen?

Wil jij je muzikale grenzen verleggen? Bespeel je een strijkinstrument en heb je zin om een uitdagend, avontuurlijk en eigentijds programma in te studeren? Kom meespelen met het Nederlands Strijkersgilde!

Houdt deze site en facebook in de gaten voor de aankondiging van de audities.

Hoe werkt de auditie?

Het NSG is een projectorkest. Dit betekent dat het orkest elk jaar opnieuw wordt samengesteld. Hiertoe worden voorafgaand aan elk project audities afgenomen. Deze audities zijn toegankelijk voor iedereen die een strijkinstrument bespeelt. De auditiecommissie bestaat uit de dirigent, de orkestchef en een ander bestuurslid. Bij een auditie speel je de verplichte auditiefragmenten en een zelf te kiezen voordrachtstuk. Het is ook mogelijk dat er tijdens de auditie wordt gevraagd om een stukje te spelen dat ter plekke wordt voorgelegd.

Wanneer iemand, op basis van zijn of haar auditie, eenmaal is toegelaten tot een NSG-project, geldt deelname aan het project als proefperiode. Indien deze proefperiode geslaagd wordt bevonden, hoeft er in principe niet nogmaals geauditeerd te worden voor volgende projecten, tenzij het bestuur anders besluit, en mits deelname aan dit project binnen twee jaar na de proefperiode volgt.