NSG 2017

NSG 2017 speelt…

Sergei Prokofiev – Andante Op. 50a
Tan Dun – Concert voor pipa en strijkorkest (Nederlandse première)
Carl Ruggles – Portals
Toru Takemitsu – Requiem
David Diamond – Rounds

o.l.v. Gijs Kramers – dirigent
m.m.v. Lingling Yu – pipa

In de zomer van 2017 zal het NSG onder leiding van de ervaren dirigent en altviolist Gijs Kramers weer een avontuurlijk en eigentijds programma instuderen en daarbij samenwerken met soliste Lingling Yu, die de pipa bespeelt. Met het thema Wereldcyclus – Oost ontmoet west probeert het NSG een actueel onderwerp op een originele manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het programma gaat over cycli: de (voormalige) grootmachten uit het verre Oosten tegenover grootmacht Amerika. De stukken gaan over de veranderende verhoudingen, met name in cultureel opzicht.

Lees hier meer over het programma.

Van 20 t/m 29 juli zal het orkest zich traditiegetrouw terugtrekken in het Groningse Westernieland om intensief te repeteren aan dit uitdagende programma. Daarna zal het NSG drie concerten geven: op 27 juli in Amsterdam, op 28 juli in Nijmegen en op 29 juli in Utrecht.

Draagt u het NSG een warm hart toe en wilt u ons financieel ondersteunen als vriend of als sponsor? Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de concerten van het NSG? Kijk dan hier voor meer informatie of vul direct het vriendenformulier in.

 

NSG 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Copy of logoelise

logo FC FvVF

vsbfonds-pay-off-web

Logo Arc Verona 2[2]