Strijkorkest met eigentijds programma

NSG 2018

Poster NSG 2018Witold Lutosławski – Vijf volksmelodieën (1952)
Hanna Kulenty – Breathe (1987)
Johannes Suykerbuyk – Choreograffiti (1988)
John Adams – Shaker Loops (1978) – met dans!
Grażyna Bacewicz – Concert voor strijkorkest (1948)

o.l.v. Gijs Kramers
Dansers: Tiemen Stermerding en Johanna Wernmo

Het Nederlands Strijkersgilde viert 25 jaar frisse avontuurlijke programma’s met een speciaal programma rondom het thema dans. Energieke beweeglijke stukken, zoals het virtuoze Concert voor strijkorkest van Grażyna Bacewicz en het vrolijke Choreograffiti van Johan Suijkerbuijk. We vergeten de geschiedenis niet en spelen ook volksliederen, zij het in een nieuw jasje van Lutosławski. Met Breathe van Kulenty, begeven we ons in meer onbekendere vaarwateren, vol verrassende wendingen. De klap op de vuurpijl van dit jaar is Shaker Loops van John Adams. Dit stuk is onder meer genoemd naar de religieuze Amerikaanse sekte die bekend is om zijn schudderige dansen. Het NSG zal dit stuk uitvoeren samen met twee dansers: Tiemen Stemerding en Johanna Wernmo!

Van 13 t/m 20 juli trekt het orkest zich traditiegetrouw terug in het Groningse Westernieland om intensief te repeteren aan dit uitdagende programma. Daarna volgen drie concerten:

De kaartverkoop loopt via Concert4You.

Draagt u het NSG een warm hart toe en wilt u ons financieel ondersteunen als vriend of als sponsor? Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de concerten van het NSG? Like ons op facebook of vul direct het vriendenformulier in.

NSG 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Logo Elise Mathilde Fonds

logo K.F. Hein fonds

Logo Fentener van Vlissingen Fonds

Logo VSBfonds

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds

Logo Arc Verona