Dirigent: Gijs Kramers

Dirigent Gijs Kramers

Gijs Kramers (1974) is actief als altviolist, dirigent, componist en arrangeur. Na zijn altviool studie en verscheidene directie masterclasses heeft hij zich ontpopt als een veelzijdig musicus en is actief op veel verschillende vlakken binnen het Europese muziekleven. Ook heeft hij al eerder voor het Nederlands Strijkersgilde gestaan, namelijk in 2014, 2015 en 2017.

Altviolist

Naast zijn functie als altviolist in het Philharmonia Orchestra te Londen maakt Gijs deel uit van het Ruysdael Kwartet, een van de meest toonaangevende Nederlandse strijkkwartetten van het moment. Dit kwartet sleepte diverse prijzen in de wacht en is artistiek leider van het Zoom! Festival. Gijs is tevens docent altviool en kamermuziek op Codarts hogeschool in Rotterdam.

Dirigent

Gijs Kramers is regelmatig als dirigent en repetitor te gast bij verschillende orkesten in Nederland en Engeland. Hij was jarenlang artistiek leider van het Ricciotti Ensemble en zette in 2016 SOL, the Street Orchestra of London op, waar hij nog steeds artistic director is. Verder dirigeerde hij het Nieuw Ensemble en is hij dirigent van strijkorkest Metamorphosen.

Componist en arrangeur

Als componist schreef Gijs Kramers werken voor onder meer het Bath festival, uitgevoerd door het Tate ensemble, voor Rational Rec in London en het Ricciotti ensemble. Zijn arrangementen werden gespeeld door het Residentie orkest, Gelders orkest, Ludwig, de Montfort orchestra Leicester, fietsorkest PEP en door kamermuziekensembles in het Delft chamber music festival, festival les Musicales Colmar en het Tbilisi wind festival.