Strijkorkest met eigentijds programma

Dirigent: Gijs Kramers

Dirigent Gijs KramersAltviolist, componist, dirigent

Gijs Kramers (1974) is actief als altviolist, arrangeur, componist en dirigent. Hij is regelmatig als dirigent en repetitor te gast bij verschillende orkesten in Nederland en Engeland. Hij was jarenlang artistiek leider van het Ricciotti Ensemble, waarmee verschillende van zijn composities en arrangementen werden uitgevoerd. Sinds 2008 is hij dirigent van het Metamorphosen strijkorkest. Ook heeft hij al eerder voor het Nederlands Strijkersgilde gestaan, namelijk in 2014, 2015 en 2017.

Opleiding

Gijs Kramers voltooide zijn altvioolstudie in Den Haag bij Vladimir Mendelssohn in 1998. Vervolgens studeerde hij nog 2 jaar bij Hatto Beyerle aan de Hochschule für Musik in Hannover. Hij volgde onder meer masterclasses bij Denes Szigmondy, Diemut Poppen en György Kurtág.

Solist

Als solist trad Gijs Kramers op tijdens het Festival d’Art Lyrique in Aix-en- Provence 2000, met werken van John Cage, George Benjamin en Pierre Boulez. In 1998 vertolkte hij het altvioolconcert van Hans Henkemans en in 2004 soleerde hij in het concert van Bartók in het Amsterdamse Concertgebouw.

Philharmonia Orchestra en Ruysdael Kwartet

Naast zijn functie als altviolist in het Philharmonia Orchestra te Londen maakt hij deel uit van Het Ruysdael Kwartet. Ook is hij actief op het gebied van muziektheater, zoals bijvoorbeeld met Combo ’01.