Vorige editie

'15 groep

NSG 2016…

Mieczyslaw Weinberg – Symfonie nr. 2
Jacob Ter Veldhuis – Raga voor Indiase viool, tabla en strijkorkest
Arvo Pärt – Wallfahrtslied voor mannenkoor en strijkorkest
Arnold Schönberg – Suite in G “im alten Stile”

o.l.v. Marien van Staalen – dirigent
m.m.v. Lenneke van Staalen – Indiase viool, Heiko Dijker – tabla

In de zomer van 2016 heeft het NSG onder leiding van de ervaren dirigent en cellist Marien van Staalen weer een avontuurlijk en eigentijds programma ingestudeerd en daarbij samengewerkt met maarliefst twee solisten en een mannenkoor. Met het thema Diaspora probeerde het NSG een actueel onderwerp op een originele manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. In deze tijden, waarin miljoenen mensen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld, bracht het orkest muziek uit de VS, Rusland en India ten gehore, van componisten die zelf ook op de vlucht waren.

Van 8 t/m 14 juli heeft het orkest zich traditiegetrouw teruggetrokken in het Groningse Westernieland om intensief te repeteren aan dit uitdagende programma. Daarna heeft het NSG drie concerten gegeven: op 15 juli in Utrecht, 16 juli in Amsterdam en als afsluiting van de tournee op 17 juli in Leiden.

Lijkt het je leuk om ook een keer mee te spelen? Kijk dan hier voor informatie over de audities of neem contact op met onze orkestchef via orkestchef@nederlandsstrijkersgilde.nl.

Draagt u het NSG een warm hart toe en wilt u ons financieel ondersteunen als vriend of als sponsor? Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de concerten van het NSG? Kijk dan hier voor meer informatie of vul direct het vriendenformulier in.

NSG 2016 werd mede mogelijk gemaakt door:

 

GU_logo_rood_rgb

kfHein-fonds

Copy of logoelise


GillesHondiusvsbfonds-pay-off-web


Logo Arc Verona 2[2]

logo FC FvVF