Meespelen?

Wil jij je muzikale grenzen verleggen? Bespeel je een strijkinstrument en heb je zin om een uitdagend, avontuurlijk en eigentijds programma in te studeren? Kom meespelen met het Nederlands Strijkersgilde 2017 en doe auditie op 20 mei!

Er is nog plek voor viool en altviool.

Facebook banner 2 web

violisten

Data

11 maart: Auditiedag in het Lipsiusgebouw van Universiteit Leiden, Cleveringaplaats 1 in Leiden
20 mei: Auditiedag in het Lipsiusgebouw van Universiteit Leiden, Cleveringaplaats 1 in Leiden
27 mei: Repetitiedag in het Lipsiusgebouw van Universiteit Leiden, Cleveringaplaats 1 in Leiden
20 t/m 29 juli: Repetitieweek in Westernieland
27, 28, 29 juli: Concerten in Amsterdam, Nijmegen en Utrecht

Geef je hier op voor de audities, of neem contact op met onze orkestchef Ymke van Buuren (orkestchef@nederlandsstrijkersgilde.nl). Ook voor vragen over de auditie of over het project kun je bij haar terecht. Voor de auditie speel je de verplichte auditiefragmenten en mag je een eigen voordrachtstuk kiezen.

Hoe werkt de auditie?

Het NSG is een projectorkest. Dit betekent dat het orkest elk jaar opnieuw wordt samengesteld. Hiertoe worden voorafgaand aan elk project audities afgenomen. Deze audities zijn toegankelijk voor iedereen die een strijkinstrument bespeelt. De auditiecommissie bestaat uit de dirigent, de orkestchef en een ander bestuurslid. Bij een auditie speel je de verplichte auditiefragmenten en een zelf te kiezen voordrachtstuk. Het is ook mogelijk dat er tijdens de auditie wordt gevraagd om een stukje te spelen dat ter plekke wordt voorgelegd.

Wanneer iemand, op basis van zijn of haar auditie, eenmaal is toegelaten tot een NSG-project, geldt deelname aan het project als proefperiode. Indien deze proefperiode geslaagd wordt bevonden, hoeft er in principe niet nogmaals geauditeerd te worden voor volgende projecten, tenzij het bestuur anders besluit, en mits deelname aan dit project binnen twee jaar na de proefperiode volgt.

De contributie voor het project bedraagt €185,- voor studenten en €220,- voor niet-studenten.